o nás

Kdo jsme

Jmenujeme se Adam a Andrea a k našemu projektu Pizza Buona nás dovedla naše láska k italské kuchyni a bohatá zahraniční zkušenost z různých gastronomických prostředí, nejčastěji ale právě italských restaurací.

Na pizze nás baví, že se hodí k formálním i neformálním příležitostem a zároveň se dá jíst kdekoliv – u nazdobeného svatebního stolu, a nebo “na stojáka” na neformální zahradní party. V každém případě ale platí, že si zakládáme na kvalitních ingrediencích a dodržujeme osvědčené postupy, takže si můžete být jisti, že si na ní vždy náramně pochutnáte :).

Naše pizza

Inspirovaná Neapolí

Itálii máme projetou skrz na skrz a v každém regionu jsme samozřejmě ochutnali i místní pizzu. Nejvíce nás oslovila ta, kterou dělají v Neapoli. V drtivé většině následují jednoduché, ale vyladěné recepty a přísně dodržují zajeté postupy. Zdaleka nejprofláklejší je neapolská pizza Margherita, u které neuvěříte, co je možné vykouzlit z tak jednoduchého setu ingrediencí, jako jsou drcená rajčata, mozzarella, bazalka a olivový olej. Moderní neapolská pizza má typické nafouklé okraje, o něco větší, než například římská pizza, nebo typická pizza z české “pizzerie”.

Ačkoliv z Neapole čerpáme velkou část inspirace, naše pizza není Neapolská – tak svoji pizzu mohou nazývat pouze pizzerie zařazené na oficiálním seznamu asociace Verace Pizza Napoletana (AVPN).

48 hodin kynuté těsto

Naše těsto vždy připravujeme ručně a necháváme ho kynout 2 dny. Díky tomu má naše pizza osobitou chuť a měkký a nadýchaný, ale přitom křupavý okraj. A není to jenom o chuti – díky dlouhé fermentaci je naše pizza zároveň mnohem lépe stravitelná než ty, které kynou třeba jen 6 – 10 hodin.

Prvotřídní ingredience

Ať člověk připraví sebelepší těsto, velkou část pizzy samozřejmě tvoří ingredience, které na ní dáte. Proto vybíráme jen ty nejlepší. Když to jde, sáhneme po místních surovinách, ale většina našich ingrediencí je právě z Itálie. Naše recepty opět vychází z italských chutí. Některé jsou 100% tradiční, jiné trochu experimentálnější. Prohlédněte si je v našem menu.

Pečená při 450° Celsia

Kouzlo pizzy neapolského typu je v tom, že od vložení do pece po úplně upečení uplyne jen něco mezi 60 – 90 vteřinami. Tak rychlé to opravdu je! A to by nešlo bez pece, která se umí pořádně rozpálit. Konkrétně pečeme pizzu při 450° C, někdy i o něco víc. To nám dovolují naše plynové pece Gozney.

Co o nás říkají zákazníci

Spojte se s námi

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Vaše jméno
Vyberte si požadovaný balíček z naší nabídky
Checkboxes

Často kladené dotazy

Své menu si můžete sestavit ze 3-4 druhů standardních pizz (klasická nebo na bílém základu) a 1 prémiovou pizzu z našeho menu.

Naše pizzy mají průměr 30 cm. Tak akorát pro jednoho člověka.

Pokud si náš pizza catering objednáte na vaši akci, vaši býložraví hosté rozhodně nebudou strádat! V našem pizza menu najdete hned několik vegetariánských variant. Po domluvě je možné zařadit i veganskou variantu.

Bezlepkovou pizzu umíme a dáváme si na ní záležet neméně, než na ostatních pizzách. Vyrábíme ji totiž z ručně připraveného bezlepkového těsta vlastní receptury. Bezlepkáři se tak ani v nejmenším nebudou cítit ošizeni.
Scroll to Top